ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯ УЕБ САЙТ - "МД -СОТИР МАРКОВ" ЕООД

Нашата работа е насочена към  всички, които искат да осъществят идеите си за красиви  градини, английски двор, японски кътове, перголи, каскади, езера и поточета, алпинеуми и цветни композиции. За всички, които искат да се насладят и усетят природата в тяхната градина.

 

Стремим се към разбиране и удовлетворяване  желанията на всеки клиент, обединяване на красота и функционалност при изграждането, съобразено с условията на терена,така че да бъде удобно и красиво през всеки сезон.

 

Фирмата е специализирана в производството на декоративна растителност, , озеленяване,изграждане на автоматизирани поливни системи и поддръжка на обекти / хотели, заведения и частни градини/.

 

 Притежаваме собствен  разсадник за производството на контейнерни декоративни храсти, дървета и цветя,което позволява засаждането им през всички сезони на годината.

Изготвяме и изпълняваме проекти по озеленяване на околоблокови пространства, дворни места и т.н.; извършваме целия цикъл от дейности: подготвяне на терена, засаждане, поддръжка (косене, кастрене, плевене, окопаване); полагане на водонапоителни инсталации, дренажи, изграждане на алпинеуми, събаряне на опасни дървета.

Цени за затревяване с райграс и полагане на тревен чим.

1.Цени за Затревяване :

Затревяване вариант 1  - цена  4.00 – 4.50 лв. за кв. м.

 

Затревяване вариант 2 – цена  5 – 5.5 лв. за кв. м.

 

 

Затревяване вариант 3  - цена  6 – 6.5 лв. за кв. м.

 

 

Затревяване вариант 4  - цена  8.00лв. за кв. м.

 

 

2. Цени за  полагане на тревен чим. цена 13 – 16 лв. за кв. м.

Най-важното за добрия райграс са качеството почвата, подготовката на почвата и избора на семена. Бъдете пресметливи и внимателни при избора на семена.  Най-евтините семена са за ливада и са със семена за трева за добитък - лилиум, ливадната власатка (Festuca pratensis),. Те са идеални за фермерите, защото растат бързо и дават богата зелена маса.

Декоративната тревна площ трябва да косите много по-често. От друга страна тези треви не се разпространяват много. След многогодишна селекция са ни познати около 300 вида треви. Най-добре е да си изберете една готова тревна смеска от подбрани семена, със специална цел - за сенчести, спортни, декоративни (английски), многофункционални и т.н. тревни площи.

Декоративния (английския) райграс е много представителен, и се сее пред къщите. Тънколистните треви преобладават в сместа от семена. Това придава ярко зеления цвят на прекрасния зелен килим. Този вид райграс изисква обаче много грижи, трябва често и ниско да се коси. Освен това не издържа на натоварвания като отъпквания и т.н.

Многофункционалния райграс е най-подходящ за малката градина и за пред къщата. Той е издръжлив, може да се прилага и за обществени градини, даже и за спортни игрища, но съвсем без грижи не може да бъде оставен.

Райграс за сенчести места, Дори и най-сенчестите места можем да украсим с райграс, макар че не е лесно и не е много издръжлив. Ако не косите много ниско, поливате добре и редовно торите, можете и на сенчестите места да си осигурите зелено килимче. Освен това трябва да следите за поява на мъх и да вземате мерки, ако се появи. Възможно е от едно проблемно място да направим музеен експонат, ако прибавим и някои издръжливи на сянка растения, като бръшлян, tiarella cordifolia, епимедиум.

Tyxo.bg counter
Tyxo.bg counter
Уебсайт в alle.bg