ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯ УЕБ САЙТ - "МД -СОТИР МАРКОВ" ЕООД
ЗАТРЕВЯВАНЕ С РАЙГРАС И ТРЕВЕН ЧИМ, ЗАСАЖДАНЕ НА РАЙГРАС, ...

ЗАСЯВАНЕ НА РАЙГРАС, ЗАТРЕВЯВАНЕ С РАЙГРАС И ТРЕВЕН ЧИМ, ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СТАРИЯ РАЙГРАС ИЗГОДНО И НА НИСКИ ЦЕНИ - ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА, ПРОФЕСИОНАЛНО БЪРЗО И КАЧЕСТВЕНО

Озеленяване и ландшафтен дизайн, която предлага на своите клиенти специализирано затревяване на градини,затревяване на вили, дворове, частни и обществени зелени площи, затревяване на хотели и хотелски комплекси, ресторанти и кафета, изграждане на тревни площи пред офиси и офис – сгради.

Изграждането на тревни площи се извършва чрез специализирана тревна смеска или чрез полагане на тревен чим. Ние предлагаме достъпни цени за затревяване и високо качество на услугата.

Избора на тревна смеска или подходящ тревен чим е от огромно значение. Съществуват множество видове райграс и различни видове тревна смеска и техния избор трябва да бъде съобразен с множество фактори. Един от най-важните е предназначението на тревната площ, както и начина, по който тя ще бъде поддържана и срока, който е поставен за постигане на готов тревен килим.

Най-бързия начин за постигане на красива тревна площ е безспорно употребата на готови тревни чимове, следващия е използване на бързо растящия английски райграс.

Едно от важните условия, за постигане на красива и дълготрайна тревна покривка е подготовката на почвата за затревяване, както и избора на технология за засяване на райграса или определената  тревна смеска. Нашите специалисти отделят голямо внимание на тези две важни дейности, защото те гарантират равномерност на тревния чим, равномерно поливане на тревата, лесна поддръжка и дълъг живот.

След изграждането на тревна площ във вашия двор, тя се нуждае от правилни грижи, за да се запази дълго красива. За това ние предлагаме абонаментна поддръжка, еднократна помощ за проблемни тревни площи, както и професионална реконструкция на трева в лошо състояние.

Ландшафтен архитект с пълно проектантско право- способност. След завършване на Лесотехнически Университет – София, работи в областта на ландшафтния дизайн. От 1991 година проектира и изпълнява редица обекти, сред които преобладават частните градини. Този сайт е предназначен за всички, които желаят да осъществят мечтите си за великолепни градини, английски поляни, японски кътове, перголи, каскади, езера и поточета, алпинеуми и цветни композиции, големи или малки зелени оазиси. За всички, които се стремят да чувстват живото дихание на природата! Идеи, предложения и услуги, свързани с озеленяване, ландшафтен дизайн, благоустройство. Ако не знаете точно каква градина е подходяща за вашия терен, свържете се с нас и ще създадем варианти за вашия вкус. Нашият проект ще ви улесни в търсенията и градината ще бъде максимално такава, каквато желаете да я видите.                                                                                                                                                                                      агр. Сотир Марков - GSM:0888303051    sotir_151@abv.bg

ЗАТРЕВЯВАНЕ С РАЙГРАС И ТРЕВЕН ЧИМ, ЗАСАЖДАНЕ НА РАЙГРАС, ...
Цени за затревяване

Цени за затревяване с райграс и полагане на тревен чим.

1.Цени за Затревяване :

Затревяване вариант 1  - цена  4 – 4.50 лв. за кв. м.

 • Заравняване
 • Предсеитбено торене
 • Избор и засяване на тревна смеска
 • Валиране


Затревяване вариант 2 – цена  5 – 5.5 лв. за кв. м.

 • Фино заравняване
 • Предсеитбено торене
 • Избор и сеитба на тревна смеска
 • Валиране
 • Пръскане със селективен препарат


Затревяване вариант 3  - цена  6 – 6.5 лв. за кв. м.

 • Фино заравняване
 • Предсеитбено торене
 • Избор и сеитба на тревна смеска
 • Валиране
 • Пръскане със селективен препарат
 • Плевене, подсяване  

   

Затревяване вариант 4  - цена  8.00лв. за кв. м.

      ·         Фино пресяване на горния слой  на цялата почва

      ·         Фино заравняване

      ·         Предсеитбено торене

      ·         Избор и сеитба на тревна смеска

      ·         Валиране

      ·         Пръскане със селективен препарат  Плевене, подсяване     


 •       2. Цени за  полагане на тревен чим. цена 12 – 14 лв. за кв. м.
 • избор и доставка на тревен чим /траноспорт, товаро-разтоварни работи и съхранение на чима /
 • фино заравняване на терена
 • торене с комплексен тор
 • полагане на тревния чим
 • валиране на готовия тревен килим


Изготвяме и изпълняваме проекти по озеленяване на околоблокови пространства, дворни места и т.н.; извършваме целия цикъл от дейности: подготвяне на терена, засаждане, поддръжка (косене, кастрене, плевене, окопаване); полагане на водонапоителни инсталации, дренажи, изграждане на алпинеуми, събаряне на опасни дървета.

Най-важното за добрия райграс са качеството почвата, подготовката на почвата и избора на семена. Бъдете пресметливи и внимателни при избора на семена.  Най-евтините семена са за ливада и са със семена за трева за добитък - лилиум, ливадната власатка (Festuca pratensis),. Те са идеални за фермерите, защото растат бързо и дават богата зелена маса.

Декоративната тревна площ трябва да косите много по-често. От друга страна тези треви не се разпространяват много. След многогодишна селекция са ни познати около 300 вида треви. Най-добре е да си изберете една готова тревна смеска от подбрани семена, със специална цел - за сенчести, спортни, декоративни (английски), многофункционални и т.н. тревни площи.

Декоративен (английския) райграс

Декоративния (английския) райграс е много представителен, и се сее пред къщите. Тънколистните треви преобладават в сместа от семена. Това придава ярко зеления цвят на прекрасния зелен килим. Този вид райграс изисква обаче много грижи, трябва често и ниско да се коси. Освен това не издържа на натоварвания като отъпквания и т.н.

Многофункционалния райграс

Многофункционалния райграс е най-подходящ за малката градина и за пред къщата. Той е издръжлив, може да се прилага и за обществени градини, даже и за спортни игрища, но съвсем без грижи не може да бъде оставен.

Райграс за сенчести места

Дори и най-сенчестите места можем да украсим с райграс, макар че не е лесно и не е много издръжлив. Ако не косите много ниско, поливате добре и редовно торите, можете и на сенчестите места да си осигурите зелено килимче. Освен това трябва да следите за поява на мъх и да вземате мерки, ако се появи. Възможно е от едно проблемно място да направим музеен експонат, ако прибавим и някои издръжливи на сянка растения, като бръшлян, tiarella cordifolia, епимедиум.

Tyxo.bg counter
Уебсайт в alle.bg